У Росії під час першотравневих акцій затримали вже 124 особи

 

У Росії на акціях, присвячених 1 травня, поліція затримала щонайменше 124 особи.

Про це в середу, 1 травня, пише видання ОВС-Інфо.

Зазначається, що затримання проводилися у 9 містах, зі 124 осіб 68 затримали у Петербурзі.

Повідомляється, що деяким затриманим ще не виповнилося й 18 років, під час затримання чоловік похилого віку втратив свідомість, а одній жінці зламали руку.

“У Наталії Баринової – кандидата у муніципальні депутати, яку затримали на узгодженій ході у Петербурзі, діагностували перелом плечового суглоба зі зміщенням. Поліцейські кинули жінку на асфальт під час затримання”, – пише ОВС-Інфо.

Згідно з даними правозахисників, по містах РФ кількість затриманих така: 68 – Санкт-Петербург, 16 – Петропавловськ-Камчатський, 10 – Великий Новгород, 10 – Томськ, 8 – Курськ, по 5 – у Махачкалі та Новосибірську, по 1 – в Сиктивкарі та Краснодарі.

У Санкт-Петербурзі затримали, а потім відпустили депутата Законодавчих зборів Максима Резника. Затриманого під час ходи журналіста і фотографа Георгія Марка побили.

Читайте також:
“Опозиція в окупації”. У Криму мітингують та закликають не голосувати за російські партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна