“Опозиція в окупації”. У Криму мітингують та закликають не голосувати за російські партії

 

У сімферопольському сквері Героїв соціалістичної праці, на набережній Салгира, відбувся мітинг на честь 1 травня, на якому учасники закликали не голосувати на місцевих російських виборах за кандидатів від партії «Единая Россия».

Про це в середу, 1 травня, інформує “Крим.Реалії”.

В акції, яка тривала близько двох годин, взяли участь близько п’ятдесяти людей. Зокрема, члени місцевої організації російської комуністичної партії на чолі з Леонідом Грачем, козаки Кримського козацтва, а також представники «націоналізованої» 2015 року Бахчисарайської споживспілки.

«Кримом сьогодні керують ті, хто дозволяв грабувати кримчан, перебуваючи в «Партії регіонів», а тепер їм же доручено визначати суму завданих збитків економіці Криму в період перебування в складі України. Ми вимагаємо негайної відставки нинішніх кримських правителів-лжепереможців», – йдеться у зверненні учасників мітингу.

Учасники мітингу також закликали місцеві політичні партії і громадські формування до об’єднання в «передвиборний опозиційний блок Грача для захисту конституційних прав кримчан» та участі у виборах депутатів російського парламенту Криму і місцеві органи влади 8 вересня 2019 року.

Представники російської влади Криму поки не коментували заяви, що пролунали 1 травня на мітингу кримських комуністів.

Крім того, у Севастополі на традиційній першотравневій демонстрації йшла колона, активісти якої несли плакати з антиурядовими гаслами, і вимагали відставки російського губернатора Севастополя Дмитра Овсянникова.

«Ми активні жителі Севастополя різних професій, різних сфер діяльності, які незадоволені діяльністю нашого уряду й особисто губернатора Овсянникова», – сказав один із учасників ходи, який відмовився представитися.

Активісти також несли плакати з написом «казнокрадів – у тюрму».

Як інформувала “Новинарня“, Україна попередила ООН про загрозу розташування ядерної зброї в Криму.

Читайте також:
“Відкликаю свій підпис із референдуму”: В Ялті розклеїли листівки проти окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна