Велика Британія призначила нового посла в Україні. Вона знає українську

 

Новим послом Великої Британії в Україні призначена Мелінда Сіммонс. Вона змінить Джудіт Гоф, що працює послом з 2015 року.

Відповідна заява розміщена на сайті британського уряду у вівторок, 30 квітня, передає “Європейська правда”.

“Мелінда Сіммонс була призначена послом Її Величності в Україні і змінить Джудіт Гоф, яку чекає інше дипломатичне призначення. Сіммонс вступить на посаду влітку 2019 року“, – йдеться в повідомленні.

На сайті британського МЗС зазначено, що Сіммонс володіє українською мовою.

Мелінда Сіммонс займала різні посади в міністерстві з питань міжнародного розвитку, а також була заступником глав департаментів Європи, Близького Сходу, Північної Африки.

У 2013 році вона прийшла на службу до британського МЗС. До 2016 року обіймала посаду заступника голови департаменту, який займався проблемами збройних конфліктів. У 2016-2018 роках Сіммонс працювала в британському Національному секретаріаті з безпеки.

“Дуже рада призначенню на посаду посла Великої Британії в Україні! Наполегливо вивчаю українську мову, і з нетерпінням чекаю на зустріч з Україною та українцями”, – написала Сіммонс у Twitter.

Як інформувала “Новинарня“, Посол Британії закликала ВР удосконалити закон про розмінування.

Читайте також:
Порошенко звільнив з посади посла України в Молдові Гнатишина

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна