На Шрі-Ланці затримали головних підозрюваних в організації “великодніх” терактів

 

Поліція Шрі-Ланки заарештувала головних підозрюваних в організації серії терактів, що сталися 21 квітня, на Великдень для християн західного обряду.

Як передає “Радіо Свобода” з посиланням на місцеві ЗМІ, затримані – брати Мохаммад Садік Абдул-Хак і Мохаммад Шахід Абдул-Хак.

Поліція також заарештувала водія фургону, на якому брати переміщувалися в день вчинення вибухів.

Крім цього, під варту взяли власника будинку, біля якого стояв фургон, і власника взуттєвої крамниці, в якій переховувалися підозрювані.

Загалом у справі про теракти затримано понад 100 осіб, серед них – особи, прибулі з Сирії та Єгипту.

Ще троє підозрюваних у терактах загинули під час штурму поліцією будинку 26 квітня.
За даними агентства Reuters, вони фігурували на відеозаписі ісламістів із закликом до повномасштабної війни проти невірних, що поширювався в соцмережах.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 квітня, на свято Великодня для християн західного обряду, на Шрі-Ланці сталася наймасштабніша терористична атака з моменту закінчення громадянської війни десять років тому. Внаслідок восьми вибухів, що пролунали в церквах та готелях, загинули 253 особи, зокрема 42 іноземці; ще 485 людей отримали поранення. 25 квітня на острові знову пролунав вибух – здетонував вибуховий пристрій, закладений поблизу будівлі суду.
Під час поліцейської операції із затримання підозрюваних 26 квітня загинули ще щонайменше 15 осіб – внаслідок підривів терористами будинку, де вони перебували.
Уряд країни покладав відповідальність за скоєне на два місцевих ісламістських угруповання, одне з яких – “Національний Таухід Джамаат”. Про відповідальність за теракти заявило й терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Читайте також:
Вибухи на Шрі-Ланці пов’язані з нападом на мечеть в Новій Зеландії, – Reuters

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна