“Реванш так реванш?” Вілкул вимагає звільнити В’ятровича, той знайшов підтримку

 

Народний депутат, заступник голови фракції “Опозиційний блок”. Олександр Вілкул зареєстрував постанову про звільнення з посади голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича.

Про це Вілкул написав на своїй сторінці у “Фейсбуці” 23 квітня.

“Для повернення в країну нормального життя потрібна зміна не тільки президента, але і його команди, яка провокувала конфлікти. Серед них – В’ятрович”, – написав представник “Опоблоку”.

Депутат звинуватив “одіозного персонажа” В’ятровича в тому, що той “втоптував у грязюку історію нашого народу, який переміг фашизм”.

Водночас серед законодавчих ініціатив Олександра Вілкула на сайті ВР значиться нових проектів постанов щодо УІНП.

Очевидно, ідеться про проект “Постанови про визнання роботи Голови Українського інституту національної пам’яті В’ятровича В.М. незадовільною та звернення до Кабінету Міністрів України щодо звільнення його з займаної посади”, який був внесений нардепом Вілкулом ще 31 січня 2017 року. Він був направлений на розгляд профільного комітету (з питань культури і духовності, голова – Микола Княжицький) і “наданий для ознайомлення”.

“Реванш так реванш?” — відреагував сам Володимир В’ятрович на цю ініціативу 24 квітня.

Народний депутат із фракції “Народний фронт” Андрій Левус заявив, що акція під стінами Верховної Ради в четвер, 25 квітня, на підтримку закону про мову буде також виступом на підтримку очільника УІНП.

“Вони явно нариваються. Вони думають, що уже тут “всьо парєшалі”. Що уже скоро знову затягнуть нам ярмо “русского міра”. Що знову будуть переписувати нашу історію і нищити нашу мову. Це дуже велика їхня помилка. Реваншу не буде. Вони отримають опір. Все буде Україна”, — написав Левус у “Фейсбуці”.

Волоидмир В’ятрович подякував “за масову підтримку”.

“Саме така ваша підтримка і зробила можливими досягення декомунізації, доступу до архівів та відновлення історичної пам’яті впродовж цих п‘яти років, за які ви дякуєте мені.  Саме разом ми зможемо захистити ці здобутки від спроб російського реваншу…
А тим, хто намагатиметься нас зупинити, нагадаю: ми будемо боротися на вулиці, в парламенті, уряді, судах. Ми будемо захищати нашу мову, культуру, історію за всяку ціну. Ми будемо боротися за них в книгах, на телебаченні, радіо, в інтернеті. Ми ніколи не здамося. І ми переможемо”, – написав він у соцмережі вранці 25 квітня.

Як відомо, голову Українського інституту національної пам’яті призначає та звільняє з посади не парламент, а Кабінет Міністрів України.

Після перемоги Володимира Зеленського на виборах група “Відродження” зареєструвала постанову про відставку голови ВР Андрія Парубія.

Читайте також:
В’ятрович квапить з Музеєм Майдану, бо реванш вірогідний

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна