Глава ПЦУ Епіфаній звернувся до Зеленського

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав Володимира Зеленського з обранням президентом і святом Великодня та нагадав, що перед тим стоїть “особливе” завдання – захищати державу від агресії Росії.

Відповідний лист голови ПЦУ опублікований в четвер, 25 квітня, на сайті Церкви.

Митрополит нагадав, що вже шостий рік Україна обороняється від зовнішньої агресії, і це означає, що на Зеленського чекають не лише звичайні для кожного глави держави повсякденні обов‘язки.

“На Вас покладається особливий обов‘язок забезпечувати захист нашої свободи від агресії з боку Росії, щоденно давати відсіч її військовим, дипломатичним, економічним, інформаційним зазіханням на нашу державу, наближати Україну до перемоги й відновлення територіальної цілісності, досягти справедливого миру”, – звертає увагу предстоятель.

Також він закликав нового президента сприяти збереженню незалежності і єдності України, продовженню євроінтеграції, реформ, спрямованих на економічне зростання, боротьбу з корупцією та досягнення справедливості у судочинстві.

Крім того, Епіфаній висловив сподівання, що на посаді президента Зеленський гарантуватиме рівне ставлення держави до різних конфесій і законні права віруючих вільно обирати юрисдикційну приналежність.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні Верховний суд визнав законним надання Україні томосу ПЦУ.

Читайте також:
Бойовики відібрали храм ПЦУ на окупованій Донеччині, щоби віддати його УПЦ МП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна