Кримськотатарського підприємця Веліляєва звільнили з московського СІЗО

 

Кримськотатарського бізнесмена Ресуля Веліляєва звільнили з московського СІЗО «Лефортово» під підписку про невиїзд.

Про це Крим.Реалії в середу, 24 квітня, повідомив кримськотатарський активіст Наріман Джелял.

«З чим це пов’язано, ми ще дізнаємося, але достовірно відомо, що Ресуля відпустили з Лефортовського СІЗО. Припускаю, що, швидше за все, це підписка про невиїзд, тобто він перебуватиме в Москві, поки триватиме слідство і суд», – сказав Джелял.

Підприємців Ресуля Веліляєва і директора його компанії «КримОпт» Алі Барієва затримали 26 квітня 2018 року, коли в Білогірську російські силовики провели обшуки в магазинах кримської торговельної мережі «Гузель» і фірми «КримОпт», що належать Веліляєву.

Пізніше Веліляєва заарештували і помістили в московське СІЗО «Лефортово». Проти нього порушили справу в Криму за ст. 238 Кримінального кодексу Росії («Виробництво, зберігання, перевезення або збут товарів і продукції, виконання робіт чи надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки»).

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Як інформувала “Новинарня“, російські силовики затримали кримськотатарського активіста, що допомагав політв’язням.

Читайте також:
В окупованому Криму силовики прийшли із обшуками в мечеть та будинок імама

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна