Суддя Окружного адмінсуду Києва подав позов до Порошенка

 

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва подав позов до президента України Петра Порошенка.

Про це інформує прес-служба суду.

“Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва подав позов до Президента України Петра Порошенка про визнання бездіяльності глави держави, зобов’язання видати указ про призначення судді на посаду та стягнення матеріальної шкоди”, — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що справа слухатиметься Касаційним адміністративним судом Верховного суду.

У суді інформують, що позивач обґрунтував свою позицію тим, що президентом України протягом лютого-березня 2019 року, всупереч вимогам Закону України “Про судоустрій та статус суддів”, не видано Указ про його призначення на посаду судді, що позбавляє його права на працю та доплати за вислугу років.

Водночас на порталі Судова влада України зазначено, що позов подав суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Віктор Шулежко 16 квітня 2019 року.

Також призначено склад суддів, які розглядатимуть позов.

Читайте також:
Телеканал “1+1” подав позов до суду проти Петра Порошенка

ВВС вже компенсували Порошенку 50 тисяч фунтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна