У РФ польовому командиру “ДНР” дали 13 років в’язниці за зґвалтування та вбивство

 

Відомий польовий командир так званої “ДНР” Юрій Свиридов (позивний “Мачете”) засуджений в Росії до 13 років колонії суворого режиму за зґвалтування та вбивство. Відповідне рішення прийняв Ростовський обласний суд, який розглядав справу бойовика.

Про це у вівторок, 23 квітня, інформує “Восточный проект”.

Злочин стався у вересні 2017 року в підконтрольній формуванням “ДНР” місті Горлівка. Жертвою “Мачете” стала 32-річна росіянка Анастасія Ткачова, яка також служила в лавах незаконних збройних формувань і була його підлеглою. При цьому Ткачова була на пізньому терміні вагітності.

Після вбивства Юрій Свиридов був оголошений в розшук і деякий час переховувався, проте в березні 2018 його впіймали представники незаконних збройних формувань “ДНР”.

22 березня територію заправки в Дебальцеве, де зі своїми людьми знаходився Юрій Свиридов, оточив загін польового командира з позивним “Вітер”, який роззброїв “Мачете” і його людей. Після затримання його вивезли до Луганська, а потім передали російським правоохоронцям Ростовської області, де в результаті і відбувся суд.

Відзначимо, що відразу після затримання Мачете багато бойовиків “ДНР” вважали справу проти польового командира сфабрикованими і навіть виправдовували Свиридова. Однак, прихильниця “ДНР” Юлія Скубаєва з Єнакієвого підтвердила, що “Мачете” дійсно вбив Анастасію Ткачову. За її словами, конфлікт стався через наркотики, які вживав Юрій Свиридов.

Як інформувала “Новинарня“, комбата “Кота” із “ДНР” засудили до десяти років в’язниці.

Читайте також:
На Донеччині поліції здалася вагітна “Мала” з “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна