ВР “допоможе” Зеленському: у Раді взялися за законопроекти про недоторканність та імпічмент президента

 

Керівництво Верховної Ради запропонувало розглянути законопроект про зняття недоторканності з народних депутатів цього тижня, а також ухвалити закон “Про президента”, в якому буде прописано механізм імпічменту.

Про це інформує “Українська правда”.

Першу пропозицію озвучили у понеділок, 22 квітня, під час погоджувальної ради голова парламенту Андрій Парубій та його перша заступниця Ірина Геращенко.

“Перший блок після закону про мову – я буду рекомендувати, щоби був блок безпекових законів “, – зазначив Андрій Парубій.

“Також я буду пропонувати, щоби ми могли розглянути в четвер, після блоку безпеки, блок питань по реформі парламенту… Закон про тимчасові слідчі комісії, закон про кількість комітетів, закон про розподіл комітетів”, – додав він.

“Я вважаю, нам необхідно розглянути закон про недоторканність [народних депутатів], який сьогодні перебуває у Верховній Раді. Я теж вважаю, що ми повинні його невідкладно розглянути”, – зазначив спікер.

Своєю чергою Ірина Геращенко сказала: “Я наполягаю, щоби ми допомогли новій команді (Володимира Зеленського – “Н”), яка тільки озвучила, що вони збираються знімати депутатську недоторканність – і проголосували за це вже в четвер. Цей закон прийнятий вже і повернувся з Конституційного Суду”.

Спікер Парубій також підкреслив, що так само, як свого часу в Чистий четвер було ухвалено закони про декомунізацію, цього року в Чистий четвер відбудеться голосування за закон про державну мову.

Читайте також:
ЦВК опрацювала 94% електронних протоколів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна