Очільник Львівщини Синютка подає у відставку

 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив про відставку.

Як повідомляє “Новинарня“, про це він сказав наступного дня після другого туру президентських виборів, 22 квітня, під час традиційної понеділкової наради в ЛОДА.

“Я залишаю посаду голови обласної державної адміністрації, але я залишаюся з Львівщиною, я залишаюся зі Львовом, я залишаюся з нашими людьми, чию підтримку ми маємо сьогодні – в цьому ми переконалися під час виборів, які ми мали вчора”, – сказав Олег Синютка.

Нагадаємо, про те, що він не має наміру залишатися на посаді у разі програшу Петра Порошенка у другому турі президентських виборів, Олег Синютка оголосив 11 квітня під час зустрічі з мешканцями Соснівки на Львівщині.

Синютка очолював Львівську ОДА понад чотири роки, починаючи з грудня 2014 року. За цим показником Олег Синютка встановив абсолютний рекорд тривалості перебування на цій посаді за усі роки незалежності.

Також у неділю, 21 квітня, під час виборчого марафону “Гал-інфо” Олег Синютка заявив, що не має наміру балотуватися на посаду міського голови Львова. Раніше його вважали одним із ймовірних кандидатів на місцевих виборах 2020 року. Чинний міський голова Львова Андрій Садовий раніше заявляв, що ця каденція стане для нього останньою.

За попередніми даними ЦВК, Львівщина стала єдиною областю в Україні, де Петро Порошенко здобув більшість голосів виборців. За чинного президента проголосували понад 62% виборців області.

Читайте також:
Депутати Львівщини звернулись до президента і МЗС із вимогою закрити Генконсульство РФ у Львові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна