Виборчі дільниці “мінують” із окупованих територій, – МВС

 

Поліція фіксує, що всі повідомлення про замінування надходять із тимчасово окупованих територій.

Про це повідомив у неділю, 21 квітня, радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, йдеться на сайті МВС.

За його словами, протягом дня неділі поліція відслідковує надзвичайно високу активність повідомлень про замінування, і всі вони надходять з тимчасово окупованих територій.

“Повідомлення про замінування надходять з окупованих територій. Ми готувалися до таких провокацій, тому наші вибухотехніки працюють”, ‑ зазначив Варченко.

За його словами, зберігається приблизно однакова активність по повідомленням виборців щодо порушення виборчого законодавства, якщо порівнювати з першим туром президентських виборів.

“Наразі ми маємо 562 повідомлення про порушення, на виборах 31 березня було 522. В межах цієї динаміки розгортається активність громадян по фіксуванню порушень. Під час першого туру у нас було майже 2, 5 тисячі повідомлень про порушення. Ми розуміємо, що майже вдвічі менше повідомлень про фотографування свого бюлетеня, також вдвічі менше людей, які демонструють результати свого волевиявлення”, – наголосив Варченко.

Як інформувала “Новинарня“, на Тернопільщині на дільниці помер виборець.

Читайте також:
На Зеленського склали адміністративний протокол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна