Поліція Харкова відкрила кримінальне провадження щодо Муженка

 

Поліція Харкова зареєструвала кримінальне провадження щодо начальника Генерального штабу – головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка і генерала Віктора Назарова. Їм інкримінували перевищення службових повноважень.

Про це в інтерв’ю виданню “Факти” повідомив генерал армії України Віктор Муженко.

За його словами, провадження було відкрито ще півтора роки тому.

“Знаєте, в чому звинувачують? В тому, що навесні 2014 року, коли ще не були врегульовані в правовому відношенні дії Збройних Сил і формат АТО не передбачав застосування ЗСУ, я взяв на себе відповідальність і дав команду на відкриття вогню і застосування військ. І ніхто цю справу не збирається закривати “, – пояснив він.

Муженко зазначає, що кримінальні провадження за різними статтями реєструвалися фактично на весь керівний склад ЗСУ.

“В цілому кримінальні виробництва відкриті на вісім тисяч військовослужбовців. Близько тисячі перебувають зараз у в’язницях. Найцікавіше, що деяких звинувачують в тому, що вони застосували насильство по відношенню до тих, хто нам протистояв в 2014 році”, – повідомив український генерал.

Як інформувала “Новинарня“, начальник ГШ ЗСУ заявив, що йому та родині може загрожувати небезпека.

Читайте також:
Росія може перетворити війну на Донбасі в повномасштабну за годину, – Муженко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна