На Дніпропетровщині відкрили найбільшу сонячну електростанцію України

 

У Дніпропетровській області ввели в експлуатацію сонячну електростанцію, яка є найбільшою в Україні та входить у трійку найпотужніших в Європі.

Про це в п’ятнцю, 19 квітня, повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Сонячну електростанцію звели менше ніж за рік поблизу села Старозаводське Нікопольського району. На величезній ділянці колишнього рудного кар’єру встановили близько 750 тис. панелей.

Електростанція зведена виключно коштом інвесторів. Масштабний проект втілили у життя українська компанія ДТЕК та китайська China Machinery Engineering Corporation (CMEC).

“Над проектом працювали понад 1600 українських та китайських інженерів і будівельників. В основі – передові обладнання та системи контролю СЕС”, – наголосив президент компанії СМЕС Хань Сао Дзюнь.

За даними прес-служби, сонячна станція дозволяє виробити енергію для 140 тис. будинків. В неї вклали 216 млн євро інвестицій.

Як інформувала “Новинарня“, Японці побудують сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні.

Читайте також:
Парламент визначився з новою назвою Дніпропетровської області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна