Росія може перетворити війну на Донбасі в повномасштабну за годину, – Муженко

 

Особливість російсько-української війни в тому, що протягом однієї години вона може перетворитися в конвенційний конфлікт.

Про це в інтерв’ю “Фактам” заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Віктор Муженко.

“Особливість російсько-української війни в тому, що протягом однієї години вона може перетворитися в повномасштабний конвенційний конфлікт із залученням сухопутного, морського, авіаційного компонентів і Сил спеціальних операцій. Дислокація військ РФ (ударні з’єднання сформовані ними уздовж українського кордону, зокремав Білорусі і в окупованому Криму) організована таким чином, що вони без особливої підготовки можуть починати активні бойові дії. За нашими розрахунками і за розрахунками НАТО, ці підрозділи на 70 відсотків готові до ведення боїв”, — сказав Муженко.

За його словами, питання лише в тому, наскільки росіянам дозволить так діяти обстановка, яка складеться всередині нашої країни. Якщо тут виникне хаос, тоді настане найсприятливіший час, щоби такі дії почати.

Також, він розповів, що інтереси Російської Федерації набагато масштабніші, ніж захоплення Криму і частини Донбасу.

“Вони намагаються відновити територію колишнього Радянського Союзу, стати глобальним гравцем в геополітиці. І на шляху реалізації цих амбіцій у них стоїть Україна. Також Росії необхідний промисловий оборонний потенціал України, щоби максимально наростити свої можливості…”, — зазначив Муженко.

Читайте також:
ЗСУ отримали 120 нових зразків техніки, що раніше не були на озброєнні, – Полторак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.