Суд арештував екс-нардепа із можливістю внесення застави у розмірі 7 млн. грн

 

Солом’янський райсуд столиці обрав голові правління ПрАТ «КХ «Енергомережа» Дмитру Крючкову запобіжний захід у вигляді 45 днів тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 7 млн грн.

Відповідне рішення оголосив у середу, 17 квітня, суддя Максим Вишняк після 4-годинного перебування в нарадчій кімнаті, повідомляє Укрінформ.

«Суд ухвалив клопотання детектива задовольнити частково. Застосувати до Крючкова Дмитра Васильовича 1978 року народження запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 45 днів з можливістю внесення застави у розмірі 7 млн гривень», – оголосив суддя.

Він додав, що термін запобіжного заходу спливає 29 травня о 18 годині 04 хвилини.

Прокурор САП Віталій Кравець просив суд обрати Крючкову запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у 348 мільйонів гривень.

Дмитра Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року, а після випустили під заставу.

У 2016 році екс-нардепа було оголошено у розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії “Запоріжжяобленерго”, в якій понад 60% акцій належать державі. За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ “Запоріжжяобленерго” та ДП “Енергоринок” завдали шкоди на загальну суму понад 346 млн грн.

Крючков обирався народним депутатом України Верховної Ради п’ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Як інформувала “Новинарня“, у 2016 році керівнику компанії “Енергомережа” Крючкову було пред’явлено підозру.

Читайте також:
Екс-нардепа з Блоку Тимошенко арештували в Німеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна