Після першого туру виборів зросла напруга на фронті, – Командувач ООС

 

Виборча кампанія в Україні впливає на ситуацію на різних ділянках фронту.

Про це в інтерв’ю BBC Україна розповів командувач ООС Сергій Наєв.

Через військові дії й підвищення градусу напруги на сході України Кремль мав можливість впливати на політику.

“Небезпека обумовлена також постійною присутністю вздовж державного кордону, зокрема біля району ООС, сил російської армії, які нарощують боєготовність. Збільшується кількість оновленої, модернізованої і навіть новітньої техніки”, – зазначив Наєв.

За його словами, постійно проводяться тренування. Йдеться про авіацію та комплексів дальнього вогневого враження, зокрема новітніх ракетних комплексів, які зараз надходять до частин російської армії.

“Тобто, у будь-який момент може відбутися загострення, аж до локальних наступальних дій по всій лінії зіткнення”, – зауважує Наєв.

Втім, наголошує він, за роки АТО і перший рік ООС якісно змінилися українські військовослужбовці, озброєння та військова техніка ЗСУ.

“Є достатньо сил, щоб адекватно реагувати на всі спроби агресора змінити ситуацію не лише у військовому плані, а й у широкому спектрі гібридних викликів. Після першого туру виборів градус напруги підвищився.Так РФ показує українцям – не забувайте, що у вас є проблема, за якою стоїмо ми, і лише від нас залежить, як розвиватиметься конфлікт Росії з Україною”, – резюмує Наєв.

Як інформувала “Новинарня“, ОСи повернули під контроль української влади близько 20 кв.км.

Читайте також:
Військові прораховують варіанти евакуації виборців під час можливого загострення на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна