МВС кличе “на килим” штаби кандидатів у президенти напередодні дебатів

 

Представників штабів кандидатів у президенти чекають у Міністерстві внутрішніх справ для напрацювання остаточної схеми проведення дебатів на НСК “Олімпійський”.

Про це розповів журналістам в середу, 17 квітня, глава МВС Арсен Аваков, передає УП.

“Розуміючи, що є розбіжності в кожному зі штабів, як проводити ці дебати, ми запросили представників штабів на 17 годину (в міністерство -ред.) – прийти до остаточного рішення, поставивши на перше місце передусім безпеку цього івенту, а потім його змістовний компонент. Ми впевнені, що зможемо прийти до адекватної схеми”, – сказав Аваков.

Глава МВС закликав тих, хто збирається прийти на стадіон підтримати кандидатів, із розумінням поставитися до заходів безпеки.

“Ми очікуємо до 60 тисяч громадян України, які прийдуть послухати і підтримати своїх кандидатів. Ця ситуація досить напружена і вимагає великої уваги до безпеки”, – сказав Аваков.

При цьому глава МВС дав зрозуміти, що правоохоронці планують задіяти поле стадіону, де під час концертів розміщується фан-зона.

“Фан-зона буде використана в повному обсязі. Ми подумаємо про те, як безпечно розмістити людей, в тому числі з рамками, доглядом. Ми таке багато разів проводили”, – запевнив Аваков.

На уточнююче запитання, яким чином планується розвести прихильників двох кандидатів, Аваков відповів:

“Ми пропонуємо поділ фан-секторів на кілька зон, щоб максимально уникати конфронтаційної риторики”.

За словами міністра, на стадіоні і поза ним планується задіяти до 10 тисяч правоохоронців.

Як інформувала “Новинарня“, Суспільний мовник нагадав правила проведення теледебатів. 10 пунктів.

Читайте також:
Після першого туру виборів зросла напруга на фронті, – Командувач ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна