Кабмін перейменував найбільший порт в Україні

 

Кабінет міністрів України ухвалив рішення перейменувати найбільший порт в Україні — «Южний» — у порт «Південний».

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду в середу, 17 квітня, передає Громадське телебачення.

Зазначається, що раніше про перейменування порту повідомляв міністр інфраструктури України Володимир Омелян у своєму Facebook, однак потім виправив пост на те, що порт «буде перейменовано».

«Найбільший морський порт України «Южний» буде перейменовано у «Південний». Теж вважаю, що немає жодної різниці, якою мовою спілкуватися, тому за замовчуванням ставимо у налаштуваннях нації — українську мову», — повідомив Омелян.

Порт «Південний» розташований на узбережжі Чорного моря. Це найбільший та найбільш прибутковий порт України. За підсумками 2015 року порт посів 91-ше місце за вантажообігом серед всіх портів світу.

«І, що приємно, ріст морської галузі продовжується. За підсумками першого кварталу маємо 12% росту вантажопотоку», — додав Омелян.

Раніше повідомлялось, що в Адміністрації морських портів України планують скоротити кількість філій до 10. Наразі їх 13.

Як інформувала “Новинарня“, мінтранс доручив перейменувати порти “Южний”, “Октябрськ” та інше комуно-ординство.

Читайте також:
НАБУ обшукує порт “Южний”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна