Активіста Овчаренка, що виступає проти Зеленського, затримали повторно, – ГО “Відсіч”

 

Активіста “Відсічі” Леоніда Овчаренка  у середу, 17 квітня, знову затримали за поширення інформації про кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє ГО “Відсіч”.

“Нашого активіста Леоніда Овчаренка знову затримала поліція за поширення інформації про Володимира Зеленського. Хоч на момент неправомірного затримання він навіть нічого не поширював, хоч наша поліграфія й була вже визнана в суді НЕ агітаційною, хоч згідно з 34 ст. Конституції ми маємо право вільно поширювати інформацію!”, — йдеться у повідомленні.

В організації повідомили, що затриманий активіст перебуває у райвідділі за адресою: просп. Перемоги, 109.

Як повідомляла “Новинарня“, 10 квітня Шевченківський суд міста Києва закрив обидва адміністративні провадження проти активіста громадського об’єднання “Відсіч” Леоніда Овчаренка.
Активіста Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці “за незаконну агітацію” проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та “непокору поліції”.
За словами активіста, він не роздавав листівки, їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали би їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.

Читайте також:
Зеленський має безліч форм, проте мало змісту, – Financial Times

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна