В Еквадорі повідомили про 40 мільйонів кібератак після арешту Ассанжа

 

Заступник міністра інформаційних та комунікаційних технологій Еквадору Патрісіо Реал заявив, що веб-сторінки державних установ країни постраждали від 40 млн. кібератак після рішення позбавити засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа політичного притулку.

Про це повідомляє AFP.

“Еквадор зазнав 40 мільйонів кібератак на веб-сторінки державних установ після того, як засновник Wikileaks Джуліан Ассанж був позбавлений політичного притулку”, – заявив заступник міністра.

За словами урядовця, кібератаки почалися у четвер та здебільшого здійснюються з території Бразилії, США, Нідерландів, Румунії, Німеччини, Франції, Австрії, Великої Британії та самого Еквадору.

Окрім скасування статусу притулку для Ассанжа, Еквадор позбавив його громадянства, яке він отримав у 2017 році.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 квітня у Лондоні затримали засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, посол Еквадору запросив британську поліцію до посольства, де його затримали з застосуванням сили. Своєю чергою влада Еквадору скасувала рішення про видачу засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу громадянства країни.

Читайте також:
Прокуратура Швеції закрила справу проти засновника Wikileaks

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна