Луценко заявив про підготовку замаху на львівського кримінального авторитета

 

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання 15 квітня трьох найманих вбивць, які готували фізичну ліквідацію львівського кримінального авторитета.

Ймовірно, мова йде про Володимира Дідуха на прізвисько “Морда”, передає Zaxid.net.

Його вбивство, за словами генпрокурора, мало стати помстою за невдалий замах у 2016 році на іншого відомого у кримінальних колах бізнесмена Богдана Копитка. Тоді загинули троє охоронців Копитка, проте сам бізнесмен залишився неушкодженим.

“ГУНП у Київській області 15 квытня 2019 року затримано озброєну групу з трьох осіб, які під час затримання чинили збройний опір. З попередніх даних вказана група готувала фізичну ліквідацію львівського кримінального авторитета на замовлення невстановлених на даний час осіб з числа мешканців Львівськоі області як помста за замовлення організованого замаху на вбивство 29.08.2016 львівського бізнесмена Богдана К.”, – таке повідомлення опублікував генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook ввечері 15 квітня.

Спецоперацію затримання зловмисників проводили поліцейські спецпризначенці із застосуванням вогнепальної зброї біля села Іванковичі на Київщині.

У своєму дописі Луценко не вказує прізвища кримінальника, на якого готували замах затримані київською поліцією кілери. Проте раніше в МВС прямо говорили, що замовник замаху на Копитка пов’язаний з Володимиром Дідухом, відомим серед кримінальників як “Вова Морда”, а конфлікт між Копитком і Дідухом тягнеться ще з 90-х.

Нагадаємо, 28 серпня 2016 року на відомого львівського бізнесмена Богдана Копитка був здійснений збройний замах. Його кортеж підірвали і обстріляли на дорозі біля Старого Села на Львівщині, проте сам бізнесмен, відомий у кримінальних колах як “Копито” не постраждав. Під час нападу загинули його троє охоронців.
Підозрюваних у цьому замаху, а також ймовірного замовника поліція затримала уже через місяць. Проте судовий розгляд цієї справи не завершений і досі. Сам Богдан Копитко відразу після замаху виїхав у Чехію, але продовжує вести справи у Львові.

Читайте також:
Підозрюваних у вбивстві ювеліра Кисельова відправили за грати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна