В Україні вперше відбудеться міжнародний космічний саміт

 

17-18 квітня вперше в Україні відбудеться міжнародний космічний саміт Noosphere Space Summit.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в коментарі “Укрінформу” розповіли в оргкомітеті заходу.

“17-18 квітня 2019 року вперше в Україні відбудеться Noosphere Space Summit. Під час цієї події кращі світові експерти космічної галузі обговорять сучасні виклики, які стоять перед дослідниками космосу”, – йдеться в повідомленні.

Серед cпікерів та гостей івенту співвласники першої американсько-української приватної аерокосмічної компанії Firefly Aerospace — партнера NASA в новій програмі освоєння Місяця Томас Маркузик та Макс Поляков (український Ілон Маск, володар премії Людина року-2019 за вагомий внесок у відродження ракетно-космічної галузі в Україні), менеджер з міжнародних відносин японської приватної компанії з розвитку технологій освоєння Місяця Ispace inc Лінн Зенен, керівник аналітичного відділу Bryce Space & Technology Менні Шар, космонавт НКАУ Ярослав Пустовий.

У рамках заходу буде проведено міжнародний конкурс космічних інженерних стартапів Vernadsky Challenge з призовим фондом 2 млн гривень. Також буде організована експозона, де всі охочі зможуть випробувати прилади та рішення, що відображають ініціативи інших країн у галузі космічних та інженерних наук.

Як інформувала “Новинарня“, ракету-носій Vega з українським двигуном запустили в космос.

Читайте також:
“Шрами Донбасу”. Журналіст показав пошкоджені війною ландшафти Донеччини, які видно із космосу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна