Бойовика “ЛНР”, захопленого в бою під Жолобком, засудили до 8 років тюрми

 

Бойовика російсько-окупаційних військ, мешканця окупованого міста Голубівка (кол. Кіровськ) Луганської області засуджено до 8 років позбавлення волі.
Відповідне рішення ухвалив Кремінський районний суд Луганської області. Бойовик визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Про це в суботу, 13 квітня, повідомив прес-центр ООС.

Зазначається, що в лютому 2019 року вказану особу було затримано військовослужбовцями Сил спеціального призначення ЗСУ на лінії зіткнення під час вогневого контакту з ворогом.
Поплічника терористі передали співробітникам військової контррозвідки, які забезпечили документування його протиправної діяльності проти народу України. 19 лютого 2019 року бойовикові повідомили про підозру у вчиненні злочину.

Як передає “Новинарня“, ідеться про мешканця Луганщини на ім’я Олексій.

На допиті після затримання він заявляв, нібито служив кухарем, а в “армію ЛНР” пішов, бо “сім’ю годувати треба було”. Але в мережі інтернет знайшли відео із нагородженням його “орденом за мужність”.

“Зокрема, перебуваючи у складі бандформування, він зі зброєю в руках брав активну участь у бойових діях на боці терористів проти сил антитерористичної операції (АТО) та операції Об’єднаних сил (ООС) на території населених пунктів Жолобок Попаснянського району та Сентянівка (Фрунзе) Слов’яносербського району Луганської області, за що був нагороджений керівниками підрозділу силового блоку терористичної організації”, – розповіли в прес-центрі Об’єднаних сил.

Читайте також:
У Черкасах бойовика “Л/ДНР” засудили до 10 років ув’язнення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна