СБУ відновила дозвіл на в’їзд в Україну австрійському журналісту Вершютцу

 

Служба безпеки України вирішила дозволити в’їзд на територію України керівникові київського бюро австрійської телерадіокомпанії ORF Крістіану Вершютцу.

Про це сам журналіст повідомив на сторінці у Facebook, прикріпивши письмову відповідь від СБУ, передає “Радіо Свобода”.

“Заборону в’їзду зазначеній особі скасовано у зв’язку з надходженням інформації про припинення існування обставин, на підставі яких особі було заборонено в’їзд, про що поінформовано Державну прикордонну службу України”, – йдеться в повідомленні.

Водночас вказується, що у справі за позовом Крістіана Вершютца до СБУ та МЗС судом визначено строк для підготовки та подачі відкликання позову до 23 квітня.

Нагадаємо, 7 березня перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ольга Червакова із посиланням на свої джерела в СБУ повідомила, що Вершютцу заборонили в’їзд до України на один рік.

Згодом Служба безпеки підтвердила цю інформацію.

За її словами, Вершютц “висвітлював події в Україні, широко використовуючи штампи кремлівської пропаганди, тиражуючи фейки від Russia Today”, та відвідував тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей та Криму через неконтрольовані пункти пропуску з території Російської Федерації, чим порушив порядок перетину українського кордону.

Австрія тоді висловила протест через рішення України заборонити в’їзд журналісту Крістіану Вершютцу.

Читайте також:
Після слів Лойка про Майдан російський пропагандист потрапив у лікарню, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна