На Донеччині під час перетину лінії розмежування помер літній чоловік

 

У четвер, 11 квітня, під час перетину лінії розмежування, за 30 метрів від блокпосту першого рубежу в напрямку контрольно-пропускного пункту в’їзду-виїзду Новотроїцьке, помер чоловік літнього віку.

Це трапилося через неналежні заходи щодо пропускного режиму на непідконтрольній урядові України території, повідомляє українська сторона СЦКК.

“О 15:35 старший наряду блокпосту першого рубежу української сторони, отримавши інформацію про погіршення стану здоров’я громадянина України 1936 р.н., терміново викликав автомобіль швидкої допомоги”, — йдеться у повідомленні.

Близько 16:00 швидка допомога прибула до місця знаходження постраждалого. “На жаль, о 16:05 медиками було констатовано смерть, причиною якої став інфаркт”, — інформують у СЦКК.

Родичі померлого повідомили, що тіло заберуть для поховання до тимчасово окупованої території (померлий лінію розмежування не перетинав).

“Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної влади та повідомляє, що вказаний випадок стався внаслідок створення довгих черг представниками незаконних збройних формувань Російської Федерації для мирних мешканців під час перетину лінії розмежування, що практично унеможливлює надання вчасної та кваліфікованої медичної допомоги найбільш незахищеним верствам населення та призводить до смерті”, — йдеться у повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, на Донбасі при перетині лінії зіткнення у зимовий період померли 13 людей.

Читайте також:
На Донбасі бойовики з порушенням ліній відведення розмістили 84 танки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна