На Луганщину повернули українське теле- і радіомовлення, відключене через борг

 

Українське теле- і радіомовлення почали повертати в Луганську область.

Про це в середу, 10 квітня, повідомив в. о. голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

“Теле- та радіосигнал в аналоговому форматі вже доступний глядачам та слухачам усієї Луганщини, в тому числі і окупованої частини”, – написав він у Facebook.

Це підтвердив також генеральний директор “UA:Донбас” (філія Національної суспільної телерадіокомпанії) Андрій Шаповалов.

“Почали вмикати, Лисичанськ, Біловодськ уже, інші в процесі”, – написав він у соцмережі.

Цього дня, 10 квітня, держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко під час слухань у парламентському комітеті зі свободи слова заявив, що підключення передавачів стало можливим через поновлення заборони на знеструмлення стратегічних об’єктів.

“У 2015 році була впроваджена заборона відключення стратегічно вразливих об’єктів. У лютому ця заборона була скасована, і коли виник борг – почали відключати. Два тижні тому ми знову цю постанову провели. Від учора (9 квітня – “Н”) знову заборонено відключати. Відключень більше не буде”, – запевнив Біденко.

Як інформувала “Новинарня“, трансляція радіоканалів та телеканалів (в аналоговому форматі) на більшу частину Луганської області припинилася 4 квітня. З того часу в деяких місцевостях на хвилях українських мовників з’явилися ЗМІ сепаратистів.
Через знеструмлення об’єктів Концерну РРТ (радіозв’язку, радіомовлення та телебачення) був відсутній аналоговий сигнал та цифрове телебачення Т2 у Станиці Луганській, Сватовому, Біловодську, Міловому, Новопскові і Лисичанську. Через борг перед ТОВ “ЛЕО” було знеструмлено вежу в місті Лисичанськ.
Концерн РРТ заявив, що об’єкти відключені через борг за спожиту електроенергію перед постачальником (“ЛЕО”), а борг утворився, серед іншого, через заборгованість у розмірі 99,2 мільйона гривень з боку Національної суспільної телерадіокомпанії України.
НСТУ у свою чергу не визнає наявність такого боргу.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна