Між Україною й Румунією буде відкрито новий пункт пропуску

 

Невдовзі буде відкрито новий пункт пропуску через українсько-румунський кордон для поромного, пасажирського та вантажного сполучення між населеними пунктами Орлівка (Україна) – Ісакча (Румунія).

Відповідне рішення було схвалене на засіданні Кабміну в середу, 10 квітня, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на міністра Володимира Омеляна.

За його словами, новий міжнародний пункт пропуску може запрацювати вже цього літа, він створить умови для відкриття відповідної поромної переправи між Україною та Румунією, що прилягає до автомагістралі “Одеса-Рені”.

“Ця тема була однією із ключових під час мого візиту до Бухареста наприкінці березня цього року. Я радий, що ми швидко знаходимо спільну мову з нашими міжнародними партнерами, а також ефективно співпрацюємо в питаннях розвитку інфраструктури. Завершення будівництва «Одеса-Рені» разом з відкриттям поромної переправи створить якісне транспортне сполучення між Україною та Румунією”, – наголосив очільник Мінінфраструктури.

Він нагадав, що на сьогодні транспортне пасажирське та вантажне сполучення до Румунії здійснюється транзитом через пункт пропуску Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова).

Читайте також:
Уряд українізує назву найбільшого порту країни

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна