На Полтавщині відкрили першу ділянку дороги з бетонним покриттям. ВІДЕО

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що в Україні відкрито для руху першу ділянку бетонної дороги.

“Перша ділянка бетонної дороги в Україні відкрита для руху транспорту! Збудовано за найсучаснішими технологіями, гарантія – 28 років! Вперше в Україні!” – написав Омелян на своїй сторінці у “Фейсбуці”, поширивши відео.

За повідомленням Служби автомобільних доріг Полтавської області, відкрито рух по одній з ділянок цементобетонної автодороги Н-31 Кобеляцькому районі.

Поки що дозволено рух на відрізку 1,7 км, по правому проїзду дороги Дніпро – Решетилівка.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що стратегічний чотирисмуговий автобан Київ – Дніпро, частиною якого є ділянка траси у межах Полтавської області, планується здати до кінця 2021 року. У Полтавській області, наголосив він, цей автобан будується в бетоні з гарантією у 28 років, а за належного утримання він прослужить не менше 50 років.

За інформацією Мінінфраструктури, на реалізацію державного інвестиційного проекту з покращення стану автодороги Н-31 Дніпро – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка впродовж останніх двох років спрямовано рекордний обсяг коштів: у 2017 році – 252 млн грн, у 2018 – 1 млрд 41 млн 955 тис. грн, у 2019 році планується профінансувати 800 млн грн.

Автомобільна дорога Н-31 – одна з найжвавіших у Полтавській області. Щодоби нею курсують до 15 тис. транспортних засобів. Побудована була у 60-х роках минулого століття. За цей час жодного разу масштабно не ремонтувалася. Більшість трафіку на цій дорозі – еликогабаритні автомобілі. Наявне покриття не витримує їхньої ваги. Відтак було прийнято рішення про повну реконструкцію автодороги шляхом будівництва сучасної цементобетонної дороги.

Товщина дорожнього одягу бетонки разом з ущільненим та стабілізованим грунтом – майже 1,5 м. Верхній шар (важкий бетон) – 26 см. На повздовжніх і поперечних швах важкого бетону на глибині 13 см укладають армувальні елементи – закладні штирі. Вони не дають бетонним плитам зсуватися після нарізки швів.

Читайте також:
У Чернівцях кінорежисера оштрафували за самовільний ремонт дороги з ямами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна