Біля ДАПу загинув найстарший боєць 93 омбр Микола Неживий з Хмельниччини

оновлено

У понеділок, 8 квітня, на позиції Об’єднаних сил “Зеніт” біля Донецького аеропорту внаслідок ворожого обстрілу загинув один із найстаріших бійців 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Микола Неживий (позивний “Механ”).

Про це повідомляє хмельницьке видання vsim.ua.

57-річний хмельничанин Микола Неживий почав військову службу на сході України 2014-го року в батальйоні “Айдар”.

У 2015 році підписав контракт у 93-й бригаді, пройшов найгарячіші точки війни у 2015-2016 роках. Боронив селище Опитне, воював у районі сумнозвісної метеовежі Донецького аеропорту, розповіли в прес-службі 93 омбр.

Після виходу “холодноярців” до пункту постійної дислокації, навесні 2016 року, Микола Миколайович перевівся до 54-ї бригади та пройшов у її лавах запеклі бої на Світлодарській дузі.

У 2017 році сержант Неживий звільнився зі Збройних сил України. “Та з плином часу у домашньому затишку Микола все ж не міг спокійно спостерігати за російсько-українською війною, сидячи у мирному Хмельницьку – серце кликало його на фронт. Тому вже у лютому 2019-го Механ повернувся до рідної 93-ї бригади, знову на Донецький напрямок, де й поліг смертю хоробрих…” – ідеться в повідомленні 93 омбр.

Микола Неживий на псевдо Механ Микола Неживий на псевдо Механ 1 Микола Неживий на псевдо Механ 2 Микола Неживий на псевдо Механ 3
<
>

Без батька та чоловіка лишилась родина Миколи. Дві його маленькі онуки більше ніколи не побачать дідуся.

Прощання із Миколою Неживим, як повідомляє Хмельницька міська рада, відбудеться в четвер, 11 квітня на майдані Незалежності. Про час повідомлять згодом.

За даними “Новинарні“, Микола Неживий – шоста бойова втрата українських військ у квітні.
2 квітня біля села Новозванівка на Луганщині унаслідок мінометного обстрілу загинули бійці 46-го батальйону спецпризначення ЗСУ “Донбас-Україна” Яна Червона та Олександр Мілютін.
5 квітня внаслідок снайперського обстрілу біля Пісок на Донеччині поліг Юрій Фармагей із 57 омпбр.
6 квітня під час обстрілу в районі хутора Вільний (біля міста Золоте) в Попаснянському районі Луганської області полягли солдати Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця із 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв березня: ІМЕНА, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна