Україна була серед головних тем обговорення глав МЗС країн G7 та НАТО, – Фріланд

 

Міністри закордонних справ країн НАТО та Великої сімки під час зустрічей цього тижня присвятили увагу обговоренню конфлікту між Україною та Росією.

Про це по завершенні самітів міністрів закордонних справ країн G7 та НАТО розповіла глава МЗС Канади Христя Фріланд, передає “Укрінформ”.

“Протягом останніх чотирьох днів ми з колегами мали змогу скоординувати реакцію на найбільші глобальні виклики й проблеми, у тому числі: захист демократії, засновану на правилах торгівлю, гендерну рівність, Україну й Росію, Венесуелу, Лівію, Сирію та Північну Корею”, — сказала Фріланд.

Вона наголосила, що члени НАТО й G7 “виконують важливу роль у створенні більш мирного та процвітаючого світу”.

“Наші розмови сформують, підготують та проінформувають важливі дискусії, які лідери G7 вестимуть у французькому Біарріці в серпні”, — зазначила дипломат.

Зустріч міністрів закордонних справ Великої сімки тривала з 5 по 6 квітня у французькому місті Дінард на Атлантичному узбережжі країни. За день до цього головні дипломати країн НАТО зустрічалися у столиці США.

Додамо, що цього року головування у Великій сімці належить Франції, яка прийме саміт лідерів G7 25-27 серпня у курортному Біарріці.

Читайте також:
Очільниця МЗС Канади звернулася до Москви російською, закликаючи припинити агресію щодо України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна