Агітацію перед другим туром можна починати з 8 квітня, — ЦВК

 

З понеділка, 8 квітня, громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях за кандидатів у президенти.

Про це в неділю, 7 квітня, на брифінгу поінформувала голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук, передає “Укрінформ”.

“Є дуже важливим, що з завтрашнього (8 квітня, — “Н”) дня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була не в межах чинного законодавства”, — сказала Сліпачук.

Також, за її словами, підсумки виборів з дня голосування були встановлені протягом 7 днів. “Якщо в 2014 році був 31 протокол з поміткою “уточнено”, то в цьому році було 41 такий протокол. Але ми змогли опрацювати документи і отримати уточнені протоколи та їх опрацювати в коротший термін”, — зазначила очільниця ЦВК.

Крім того, вона додала, що ухвалення такого рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій: “Це дуже важливо, тому що 8 квітня останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес”.

Як повідомляла “Новинарня“, на чергових виборах Президента України до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Читайте також:
Вечір 14 квітня: Порошенко призначив Зеленському час дебатів на стадіоні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна