У містах Росії з’явилися надгробки Путіна

 

У кількох російських містах почали з’являтися надгробки з зображенням  Володимира Путіна. Датою смерті на плитах вказаний 2019 рік, а під фотографією Путіна написано “Зрадив народ Росії”. На одному з надгробків згаданий Twitter-акаунт російського протестного руху “Агит Россия”, який закликав підтримати флешмоб в інших містах.

Як повідомляє “Радіо Свобода”, у середу, 3 квітня, надгробок з Путіним встановили біля Ісаакіївського собору в Санкт-Петербурзі.

Через кілька годин після того, як про це повідомили низка російських ЗМІ, активісти руху “Агит Россия” заявили, що це вони встановили скульптуру. “Петербург прийняв естафету. Що ми хотіли цим сказати: прийнято антинародні заходи, постійна брехня і мерзенне правління, Путін помер для громадян Росії”, – заявили ативісти.

У березні аналогічні нагробки з’явилися у Москві та у Набережних Челнах (Татарстан).

Протест почався після того, як у російську Думу подали законопроекту про ізоляцію російського інтернету.

Автора першого надгробку затримали, йому загрожує до 30 діб арешту.

Читайте також:
У РФ застосували новий закон, щоби прибрати новини про графіті “Путін пі**р”

“З глузду з’їхав?” Путін раптово заговорив в окупованому Криму українською. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна