В Одесі за підозрою в корупції затримали консула Молдови

 

Консула Молдови в Одесі Сержіу Шептеліча затримали у вівторок, 2 квітня, молдовські співробітники Антикорупційної прокуратури та Національного Центру по боротьбі з корупцією.

Про це повідомили в прес-службі НЦБК, передає “Українська правда”.

Вказується, що перед затриманням силовики провели обшуки в приміщеннях консульства і в квартирі консула.

У повідомленні наголошується, що консула підозрюють в пасивній корупції.

За даними слідства, 6 квітня 2018 року консул Молдови в Одесі Шептеліч незаконно видав громадянину однієї з арабських країн візу тривалого перебування в Молдові строком на 60 днів. За це він отримав 100 євро.

Під час попереднього слідства підозрюваний свою провину не визнав. Консула доставили на батьківщину, суд виніс рішення про заборону на виїзд з країни протягом 30 днів.

Якщо підозрюваний буде визнаний винним, то йому загрожує штраф в розмірі від 1000 до 2000 умовних одиниць (близько $2,9-5,8 тис.), а також заборона на право обіймати певні посади на строк до п’яти років.

Читайте також:
Чоловіка із Придністров’я засудили на шість років за диверсію на одеській залізниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна