Курйози на виборах: бійка спостерігачів, розрізаний “болгаркою” сейф і поїдання бюлетеня

 

Під час виборів двоє спостерігачів від громадських організацій побилися на виборчій дільниці, намагаючись відвоювати право зафіксувати порушення.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Євгеній Радченко під час брифінгу, повідомляє “Укрінформ”.

“Звичайно, не обійшлося і без курйозів. Був зафіксований випадок, коли два спостерігачі побилися між собою, причому це спостерігачі від громадських організацій. Цікавою була причина конфлікту: кожен зі спостерігачів намагався відвоювати собі право зафіксувати порушення виборчого законодавства”, — зазначив Радченко.

Ще один “курйозний” випадок стався на Львівщині, де загубили ключі від металевої шафи з бюлетенями, тому відкривали її за допомогою “болгарки”, — додав він.

“Жоден бюлетень не постраждав, голосування було організовано і почалося вчасно”, — сказав Радченко.

Водночас, зазначив він, на Херсонщині 18 дільниць залишилися без електропостачання, проте проблему швидко було усунуто.

“На Сумщині виборець намагався винести з дільничної виборчої комісії бюлетень. Він його намагався винести в роті. Члени комісії це побачили і прямо з рота витягли бюлетень. Пояснити свої дії він при цьому не зміг, але було і таке”, — розповів заступник голови ЦВК.

Окрім того, зазначив він, були зафіксовані порушення з боку дільничних виборчих комісій, які вимагали у виборців, котрі мають ID картки, підтвердження про місце проживання.

“Ми ще раз наголошуємо, що ці вимоги є незаконними з боку дільничних виборчих комісій. В усіх випадках втручання ОВК призвело до того, що всім було видано бюлетені й конфлікти були вичерпано”, — сказав Радченко.

Як повідомляла “Новинарня“, у неділю, 31 березня, в Луцьку чоловік залишив на виборчій дільниці мило й мотузку з проханням “передати владі на Київ”.

Читайте також:
Голосування ООС: Зеленський виграв половину спецдільниць

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна