У Єгипті розкопали невідомий палац фараона

 

Група археологів з Нью-Йорка відкрила стародавній єгипетський палац на місті королівського храму.

Про це пише Newsweek, передає УНІАН.

Знахідку підтвердили в Міністерстві античності Єгипту. Віднайдена споруда примикає до храму Рамзеса II в древньому місті Абідос, де були поховані кілька інших єгипетських правителів.

Вчені віднайшли структуру під час розкопок на місці храму. Як розповів дослідник Самех Іскандер з Університету Нью-Йорка, команда знайшла кам’яну доріжку біля південно-західного входу. Вона привела дослідників до входу в іншу будівлю, прикрашену картушем – поміткою з ієрогліфів, яка вказує на приналежність монарху. Як виявилося, знаки говорили про фараона Рамзеса II.

Археологи також відкопали наріжні камені храму, які були прикрашені такими ж королівськими символами. Ці написи, а також нещодавно відкриті склепіння допоможуть вчених краще зрозуміти роль соборів тих часів.

Професор Джоан Флетчер з Університету Йорка сказала Newsweek, що знахідка не безпрецедентна. Приміром, поховальний храм фараона Рамзеса III у Луксорі теж був доповнений королівським палацом поруч.

Читайте також:
Археологи розгадали таємницю побудови пірамід в Єгипті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна