Радбез ООН ухвалила резолюцію проти фінансування тероризму

 

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію про боротьбу із фінансуванням тероризму, одним із співавторів резолюції стала Україна.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

Зазначається, що резолюцію схвалили одноголосно. Вона спрямована на посилення глобальних зусиль з протидії залученню фінансів терористичними організаціями.

“Резолюція вказує усім країнам забезпечити, що їх національне законодавство є достатнім для покарання відповідальних за фінансування “терористичних організацій, або окремих терористів, які виступають з будь-якою метою”, — йдеться у повідомленні.

Крім цього, у документі вимагається забезпечити відповідність усіх вживаних для боротьби з тероризмом заходів міжнародним законам щодо прав людини та законів про біженців.

“Боротьба із фінансуванням тероризму є нагальною проблемою для України в контексті триваючої агресії РФ. Нагадаю, що з січня 2017 року Міжнародний суд ООН розглядає позов України проти Росії щодо порушення нею Міжнародної конвенції про заборону фінансування тероризму”, — прокоментував схвалення резолюції речник Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Читайте також:
«Крим сьогодні – це територія жаху»: Чийгоз у Радбезі ООН закликав світ захистити права людей в окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна