Навесні до українського війська призвуть понад 18,7 тисяч осіб

 

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у квітні-червні 2019 року.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду у середу, 27 березня, повідомляє “Укрінформ”.

Згідно з документом, призову у квітні-червні підлягатимуть 18 752 громадян України, з них до ЗСУ — 9 тис. осіб, до Нацгвардії — 5 152, до Держприкордонслужби — 4 тис., до Державної спеціальної служби транспорту — 600 осіб.

Також Кабмін затвердив обсяг видатків на одного призовника у розмірі 3 935 гривень і 13 копійок. З них 3 842 грн — для виплати допомоги громадянам України, які призиваються на строкову військову службу. Також 93 гривні і 13 копійок передбачені на підготовку та проведення призову. Загальний обсяг видатків для проведення призову становить 73,79 мільйона гривень.

У пояснювальній записці зазначається, що проект розпорядження розроблено на виконання Наказу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році”.

Читайте також:
В Генштабі засудили “вилов” призовників на вулицях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна