Армія і громадяни дадуть відсіч Росії у випадку повномасштабної агресії, – Порошенко

 

Президент Петро Порошенко  у середу, 27 березня, прокоментував скупчення російських військ біля кордонів України та загрозу повномасштабної агресії з боку РФ.

Про це президент розповів в інтерв’ю декільком українським телеканалам.

“Особливо для тих кандидатів, хто не знав або забув, що зараз йде війна з Росією: це не холодна війна, і не заморожений конфлікт. Майже кожен день ми втрачаємо наших бійців, кожен день є обстріли, звичайно, що в цих умовах ми маємо демонструвати відповідальну поведінку”, — зазначив Порошенко.

Глава держави наголосив, що кожен успіх України — це особиста поразка президента РФ.

“Кожен наш крок в бік Євросоюзу — це поразка Путіна. Отримання українською церквою томосу про автокефалію — це поразка Путіна. Наші успіхи в реформах: не тільки створення української армії чи утвердження української мови, не тільки децентралізація чи нова українська школа або сільська медицина, це все поразки Путіна, бо так він сприймає кожен успіх України”, — сказав президент.

Порошенко наголосив, що Україна не має розраховувати на адекватну реакцію з боку Путіна, бо незаконна анексія Криму — це неадекватна реакція Путіна, введення військ і початок агресії на Донбасі — це неадекватна реація Путіна, напад на наші кораблі в нейтральних водах Чорного моря поблизу Керченської протоки — це неадекватна реакція Путіна.

“Наявність російських дивізій на наших кордонах — це неадекватна реакція Путіна, яка може призвести до нападу, до повномасштабної агресії”, — зазначив президент України.

За словами Порошенка, ситуація зараз кардинально відрізняється від тої, що була у 2014 році. Бо зараз ми маємо армію, яка дасть відсіч на агресію, і ціна агресора буде вищою.

“Сьогодні і цивільне населення України дасть відсіч агресору при спробі перейти будь-яку ділянку російсько-українського кордону. Я думаю, що ця інформація є у Путіна”, — наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що єдиним гарантом нашої незалежності, суверенітету і територіальної цілосності України є не підписання меморандумів на папірці, а Збройні сили України, інші силові підрозділи.

Читайте також:
На Дніпропетровщині бійці 55-ї оабр “Запорізька січ” відпрацьовують тактичні завдання у польових умовах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна