Українська розвідка фіксує підготовку РФ до переміщення ядерних боєприпасів в окупований Крим

 

Українська воєнна розвідка фіксує підготовку Росії до переміщення ядерних боєприпасів в окупований Крим.

Про це повідомив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“Воєнна розвідка України фіксує підготовку до переміщення ядерних боєприпасів на територію окупованого Криму”, — повідомили у розвідці з посиланням на слова Скібіцького.

Він зазначив, що у ГУР Міноборони України цього року вже фіксували проведення навчань у підрозділах, які залучаються до транспортування ядерних боєприпасів з території РФ на територію окупованого Криму.

“Ці питання входять до завдань 12 головного управління МО РФ, яке спільно з іншими підрозділами кримського окупаційного угруповання відпрацьовує переміщення ядерних боєприпасів на півострів та здійснює їх підготовку до бойового застосування”, — йдеться в повідомленні.

Також Скібіцький проінформував, що Росія формує на території Південного військового округу ще одну ракетну бригаду, яка матиме на озброєнні ракетні комплекси “Іскандер” та нові крилаті ракети збільшеного радіуса дії, які можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно Росія додатково передислокувала на територію окупованого Криму 100 бойових літаків нового типу.

Читайте також:
Окупанти намагаються вербувати на їхню військову службу вже на в’їзді в ОРДЛО, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна