Порошенко зібрався оновити Угоду про асоціацію і вступити до ЄС з 2028 року

 

Президент Петро Порошенко, у разі його другої каденції на посаді глави держави, планує за три роки оновити Угоду про асоціацію з Євросоюзом та подати заявку на вступ до ЄС не пізніше 2023 року.
Як передає “Новинарня“, це випливає з відповідей штабу Порошенка на запитання “Європравди”.

“Порошенко обрав амбітний, але ризикований шлях: попри непевність будь-яких строків, він взяв ризиковане зобов’язання подати заявку про вступ до ЄС за чотири роки. А у відповіді президента “Європейській правді” вперше пролунали й інші деталі: “Графік ключових рішень такий: оновлення Угоди про асоціацію – не пізніше 2022 року; подання заявки на вступ до Європейського Союзу – не пізніше 2023 року; за умови повного виконання Угоди про асоціацію та завершення передвступних переговорів, вступ України до ЄС можливий не раніше 2028 року“, – ідеться в статті.

Отже, Україна готується порошувати в Брюсселі питання про оновлення Угоди про асоціацію. Таке право ми юридично отримаємо вже цього року – за п’ять років після початку виконання УА, констатує “ЄП”.

“Це загалом правильний крок (хоча досягти згоди ЄС на це буде непросто, тож обіцянка завершити переговори до 2022 року – досить смілива). Ще амбітнішим (практично нереальним) є намір вступити в ЄС, можливо, вже у 2028 році. Схоже, це розуміють і на Банковій, саме тому додані слова “не раніше”, – зазначив автор статті Сергій Сидоренко.

Також у виданні нагадали, що Петро Порошенко раніше вже заявляв, що розраховує отримати План дій щодо членства в НАТО до кінця другого терміну президентства.

“Та нині уточнив, що розпочне діалог про надання Плану вже у 2019 році, на грудневому саміті НАТО в Лондоні”, – ідеться в матеріалі.

Читайте також:
Верховна Рада звернулася до НАТО про План дій щодо членства

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна