Нам потрібен не день, а тиждень тиші. Щоб люди отямилися, — Думанська

 

Оксана Думанська
письменниця

(FB)

Добре було б оголосити передвиборчу тишу на весь наступний тиждень. Щоб люди отямились. Хоч трішки. Наївних все одно не переконаєш в позірній чесності фактично цивільного полковника чи в штучній бадьорості розбудовника карпатського раю.

Перше, що спадає на думку: як вони блідо виглядатимуть та тлі добре вишколених державників з інших країн: чуркіни та й годі … Ні, жінка, схожа на нинішню випускницю, яка ось-ось складе ЗНО й піде до вишу, уписалася б чисто за прикметами наполегливості, але хіба ж її туди можна пускати?! Заведе новим курсом в такі братерські обійми, що чутимемося, як у зашморзі. А про акторствування вихованця художньої самодіяльності і казати нічого: в страшному сні не присниться такий головнокомандувач, у якого язик не повернеться сказати “Слава Україні!” Це як на глум — поставити його на Майдані Незалежності 24 серпня… Щоправда, хто сказав, що День Незалежності не скасують?

І оця психічна атака Бойка-Медведчука, розрахована на нашу зневіру: мовляв, а що ви нам зробите? Все, насолодилися волею, як білий кінь Шептало з новели Володимира Дрозда, а тепер повертайтеся в стійло і не іржіть, коли вашу спину батожать.

Тиша на тиждень, щоб охололи мізки. Хай попустяться всі — і апологети чинного президента, бо вже наагітувалися спритні письменники в гонитві за кількістю підписів на підтримку. Навіщо? Як вплине на кількість симпатиків ім’я дев’яностолітнього чоловіка з діапазоном відзнак від премії Миколи Островського і держпремії СРСР до Героя України за Ющенка? Та ніяк… 

Ми всі потребуємо тиші, щоб не стояти з рулоном паперу, на якому надруковані імена, а зважити всі аргументи заздалегідь, кому надаєш перевагу. І щоб без роздратування — проголосую проти всіх, бо вони вже в мене в печінках сидять…

Тому якщо нам цієї тиші ніхто не забезпечує, ми можемо стишитися самі. Помовчмо. Поміркуймо про те, що надходить весна — вона своє покаже. І нам з тим жити. І нам тут жити.

Читайте також:
Виборці вимагають посадити усіх корупціонерів і водночас їх же підтримують

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна