Понад 10 тисяч російських військових захоплювали Крим, – документ

 

Святошинський районний суд Києва, розглядаючи справу екс-представника Путіна в Криму Олега Бєлавєнцева, дійшов висновку, що мінімум 10,5 тисяч російських військових брали участь в захопленні півострова у 2014 році.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у вироку Святошинського райсуду від 18 березня 2019 року.

У судовому документі йдеться, що в період з 20 лютого до 16 березня 2014 року в Крим з Росії незаконно переміщено не менше 10 тис. 500 російських військовослужбовців.

Також у вироку прописано, що РФ перекинула в АРК мінімум 10 танків, 207 БТР та БМП, 8 ракетних комплексів “БастіонП“, 24 “Гради“, 12 “Ураганів“, понад 80 гармат, понад 25 артустановок “Гвоздика“, 80 одиниць засобів протиповітряної оборони, 16 бомбардувальників СУ-24, 2 винищувачі СУ-27, 6 літаків-розвідників СУ 24 МР, 26 вертольотів і близько 640 вантажівок “УРАЛ” та “КАМАЗ”.

Суд заочно засудив до 13 років позбавлення волі уповноваженого представника Президента РФ у так званому “Кримському федеральному окрузі” Олега Бєлавєнцева.

Суд визнав чоловіка винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, підбурюванні до державної зради та веденні агресивної війни проти України.

Слідство довело, що Бєлавєнцев з лютого-березня 2014 року був у Криму і, за попередньою змовою з іншими представниками влади РФ, допомагав військовослужбовцям РФ співпрацювати із військовими козацькими товариствами.

Як інформувала “Новинарня“, ГПУ назвала кількість кримінальних справ, підозр і судових вироків російським окупантам.

Читайте також:
У роковини окупації Криму на трасі під Сімферополем вивісили банер “Росія – геть!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна