У Німеччині затримали групу салафітів, що планувала теракт

 

На заході Німеччини правоохоронці у п’ятницю, 22 березня, затримали групу ймовірних ісламських екстремістів, які планували терористичну атаку щодо мирного населення.

Про це повідомив прокурор Франкфурта-на-Майні після рейду, в якому брали участь близько 200 поліцейських та спецпризначенців, інформує DW.

Загалом внаслідок антитерористичної операції в федеральних землях Гессен та Рейнланд-Пфальц було затримано одинадцять осіб.

Серед затриманих, зокрема, двоє 31-річних братів з Вісбадена та 21-річний чоловік з Оффенбаху. Наразі тривають слідчі дії щодо затриманих. За даними прокуратури, їх метою було “вбити якомога більше “невірних”.

Є підозри, що затримані є салафітами – послідовниками радикальної форми сунітського ісламу.

Згідно з попередніми даними, вони орендували великий автомобіль, зв’язалися з торговцями зброєю і почали збирати кошти. Під час рейдів поліція виявила понад 20 тис. євро готівкою, кілька ножів, невелику кількість наркотиків, різні документи і електронне обладнання для зберігання даних.

Затриманих звинувачують у фінансуванні тероризму і змові задля вчинення злочину.

Як повідомило раніше німецьке Федеральне відомство із захисту Конституції, з 2013 по 2018 рік кількість салафітів у Німеччині збільшилась удвічі – до 11 тисяч.

При цьому чисельність салафітів продовжує зростати, найшвидшими темпами в малих федеральних землях, зокрема в містах Берлін та Гамбург.

Читайте також:
Німеччина продовжила військову місію Бундесверу в Афганістані

#KyjiwKeinKiew. Найвідоміший німецький словник змінив правопис назви столиці України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.