ЄС дасть Британії відстрочку щодо Brexit до 22 травня, – ЗМІ

 

Саміт Євросоюзу, який триває 21-22 березня, дасть Великій Британії відстрочку по виходу з ЄС до 22 травня.

Про це йдеться в проекті підсумкової заяви саміту ЄС з Brexit, на яку посилається Reuters.

Як повідомляється, Євросоюз продовжить термін виходу Британії з блоку до 22 травня за умови, що угода про вихід буде схвалена Палатою громад наступного тижня.

Згідно з попередніми рішеннями, Brexit мав би відбутися до 29 березня. Однак парламент Сполученого Королівства не підтримав “жорсткі” пропозиції уряду з цього приводу.

Координатор Європейського парламенту по Brexit Гі Верхофстадт заявляв, що ЄП вважає неможливим надання відстрочки виходу Британії з ЄС після 23 травня.

Прем’єр-міністр Тереза Мей повідомила, що Велика Британія направила ЄС офіційний запит про відстрочення виходу країни зі спільноти до 30 червня. У листі вона також заявила про намір висунути нові пропозиції щодо захисту внутрішнього ринку Британії у світлі Brexit.

Читайте також: 
Британський парламент підтримав можливість відтермінування виходу з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна