Окупанти намагаються вербувати на їхню військову службу вже на в’їзді в ОРДЛО, – розвідка

 

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування зобов’язує громадян України та інших країн при в’їзді на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей проходити співбесіди з представниками так званих “республіканських органів державної безпеки”.

Про це під час брифінгу у п’ятницю, 22 березня, повідомив спікер прес-центру Міноборони полковник Максим Праута.

Так, за інформацією розвідки, російське окупаційне командування продовжує вживати заходи з метою підвищення рівня укомплектованості з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

“Громадян України та інших країн при в’їзді на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей зобов’язують проходити співбесіди з представниками так званих “республіканських органів державної безпеки”, під час яких останні шляхом обіцянок та шантажу намагаються вербувати осіб на військову службу у складі російсько-окупаційних військ”, — сказав Праута.

Також, за його словами, окупаційні адміністрації, одночасно з проведенням заходів примусового призову на військову службу, збільшили інтенсивність агітаційно-пропагандистської роботи.

“Зокрема, місцеві оператори мобільного зв’язку розсилають на телефони жителів тимчасово окупованої території у Донецькій і Луганській областях спеціальні повідомлення агітаційного характеру щодо вступу на контрактну службу”, — розповів Праута.

Читайте також:
РФ вивела снайперські пари на передову в ООС, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.