Ракету-носій Vega з українським двигуном запустили в космос. ВІДЕО

 

З космодрому Куру у Французькій Гвіані 22 березня о 3:50:35 за київським часом відбувся успішний пуск європейської ракети-носія (РН) легкого класу Vega з українським двигуном, що вивела на орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі PRISMA масою 879 кг.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 березня, інформує прес-служба державного підприємства КБ “Південне” ім. М. К. Янгеля”.

“Блок маршового двигуна, який використовується у складі рідинної рушійної установки 4-го ступеня РН Vega, розробило ДП “КБ “Південне” та серійно виготовляє ДП “ВО Південний машинобудівний завод”, – йдеться в повідомленні.

Із 2010 року РН Vega з українським двигуном вивела на орбіту 29 супутників.

У листопаді минулого року відбувся успішний запуск двох ракет-носіїв, створених за участю України: ракета-носій Antares, де першу ступінь розробили конструктори КБ «Південне» й виготовлена у співпраці з українськими підприємствами, була успішно запущена з космодрому NASA “Уоллопс Айленд”, що у штаті Вірджинія, 17 листопада, ракета-носій Vega з українським двигуном успішно стартувала з космодрому Куру у Французькій Гвіані 21 листопада.

Як інформувала “Новинарня“, у Південній Америці успішно запустили ракету-носій з українським двигуном.

Читайте також:
Ілон Маск запустив найпотужнішу ракету в світі – Falcon Heavy

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна