Стрілянина в Нідерландах: затриманий причетний до Ісламської держави

 

У місті Утрехт, що в Нідерландах, чоловік відкрив стрілянину в трамваї і декількох інших локаціях населеного пункту. Мер міста повідомив, що троє людей загинули, ще п’ять поранені.

Як повідомляє Новинарня, про це вчора, 18 березня, інформує ВВС Україна.

Підозрюваного у нападі поліція затримала через кілька годин після стрілянини. Ним виявився 37-літній громадянин Туреччини Гокмен Таніс. Контртерористична поліція повідомила, що стрілянина “схоже, була терористичним актом“.

Національний координатор з питань боротьби з тероризмом Пітер-Яап Альберсберг зазначив, що до злочину може бути причетна, більш ніж одна людинаМісцевий бізнесмен повідомив турецькій службі ВВС, що підозрюваний Гокмен Таніс раніше воював в Чечні. Відомо, що із 2012 року він був підозрюваним як мінімум у дев’яти кримінальних справах.

“Він був заарештований через його зв’язки з “Ісламською державою”, але пізніше звільнений”, – сказав бізнесмен у коментарі журналістам BBC.

Протягом дня з’являлися різні повідомлення від знайомих підозрюваного, які говорили, що у нього проблеми з психікою і проблеми в сім’ї. Зокрема, його родичі заявили, що він міг відкрити вогонь через сімейну суперечку. У зв’язку з нападом також затримано другого підозрюваного. Про нього нічого не повідомляється.

Як інформувала “Новинарня“, число жертв нападу на дві мечеті в новозеландському місті Крайстчерч зросла до 50 осіб. 16 березня в лікарні помер підданий Саудівської Аравії.

Читайте також: 
Теракт проти поліції в штаті Джамму та Кашмір: понад 40 загиблих

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна