Австралія запровадила санкції проти росіян та “лідерів” ОРДЛО

 

Австралія запровадила санкції проти громадян Росії, які причетні до нападу і захоплення українських кораблів і моряків під час їх спроби пройти Керченською протокою 25 листопада 2018 року. У списку опинилися і “лідери” контрольованих сепаратистами районів Донецької і Луганської областей.

Як повідомляє “Новинарня“, про це сьогодні, 18 березня, пише “Європейська правда” із посиланням на заяву міністра закордонних справ Австралії Марізе Пейн.

У заяві йдеться, що Австралія разом зі США, Сполученим Королівством та іншими країнами-членами Європейського Союзу та Канадою є “твердою прибічницею суверенітету та територіальної цілісності України”.

“Сьогодні я оголошую цільові фінансові санкції та заборони поїздок семи росіянам за їхню роль у перехопленні та захопленні українських морських суден. Австралія стурбована цією ескалацією напруженості в Азовському морі в листопаді 2018 року” – йдеться у заяві.

Пейн також закликала Росію без зволікань звільнити українських моряків і судна, та забезпечити безперешкодну навігацію Керченською протокою. Згадані у заяві і проросійські бойовики на Донбасі – проти них теж є санкції.

“Австралія не визнає жодних дій, спрямованих на легітимізацію анексії Криму або відокремлення частин Донецької та Луганської областей України. Тому я також запровадила цільові фінансові санкції та заборони поїздок проти трьох “лідерів” контрольованих сепаратистами районів Донецької та Луганської областей України після так званих виборів у листопаді 2018 року” – йдеться у заяві.

Як інформувала “Новинарня“, уряд Австралії неодноразово підтримував Україну антиросійськими санкціями. Так, у 2017-му уряд прийняв рішення продовжити фінансові санкцій проти громадян та компаній РФ, відповідальних за порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також:
Австралія отримала список своїх громадян, що воювали на стороні бойовиків на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна