Тарута підтримав на виборах Тимошенко, хоча теж буде в бюлетені

 

Кандидат у президенти, позафракційний нардеп, підприємець і лідер партії “Основа” Сергій Тарута підтримав на президентських виборах лідерку ВО “Батьківщина” Юлію Тимошенко.

Про це він сказав на спільній з Тимошенко прес-конференції в суботу, 16 березня, в Києві.

“Ми зараз об’єднуємо наші команди у виборчому процесі… І наша команда працюватиме на те, щоб підтримати Юлію Володимирівну і щоб захистити цей вибір”, – заявив Тарута, якого цитує “Інтерфакс-Україна”.

За словами Тарути, його прізвище залишиться в бюлетені, але його команда працюватиме на перемогу Тимошенко, і “ми будемо робити все, щоб Юлія Володимирівна перемогла”.

Такі домовленості між кандидатами були ініційовані Сергієм Тарутою і закріплені в меморандумі про співпрацю.

За словами Юлії Тимошенко, їхні політсили також об’єднують свої програми.

Щодо подальшого об’єднання для участі в парламентських виборах восени 2019 року, то кандидати зазначили, що відповідні рішення обговорюватимуть після президентських виборів.

“Я думаю, що ми будемо про всі дії, перші кроки і кадрові призначення говорити тільки після перемоги”, – сказала Тимошенко, відповідаючи на запитання про підтримку кандидатури Тарути на посаду прем’єр-міністра у разі її можливої перемоги на виборах президента.

Як відомо, свою кандидатуру на виборах можна зняти не пізніше, ніж за 23 дні до дня голосування, звернувшись до ЦВК. Тобто на нинішніх президентських виборах – до 7 березня 2019 року включно.
Із 44 зареєстрованих кандидатів після зняття кандидатур у бюлетені залишилося 39.

Сергій Тарута – великий український підприємець, олігарх, позафракційний народний депутат Верховної Ради VIII скликання. Очолював Донецьку обласну державну адміністрацію з 2 березня по 10 жовтня 2014 року.
Із Тимошенко він співпрацював задовго до початку виборчої кампанії.

Читайте також:
Екс-голова ДонОДА Тарута запускає власну партію

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна